Nobel

Company Culture
Traditional
Employer type
Hotel - 5 stars
Country
Netherlands
Summary
Hotel-Café-Restaurant Nobel op Ameland is één van de beroemdste en oudste horecabedrijven van Nederland. Bij veel gasten die Nobel voor het eerst bezoeken, veroveren wij een bijzonder plekje in het hart. Ons motto is niet voor niets: Nobel was er, Nobel is er en Nobel zal er altijd (voor je) zijn!

In de afgelopen eeuw(!) heeft Nobel zich steeds ontwikkeld op verschillende gebieden. Vandaag de dag is Nobel een adres waar mensen genieten van moderne gastvrijheid in ons heerlijke hotel, in ons gezellige café (Beste café van Nederland in 2010) en in ons fantastische restaurant. Niet het formele van vroeger maar wel de kwaliteit die je mag verwachten bij een bedrijf met allure!

Bovendien is Café Nobel de plek waar ons Nobeltje ruim honderd jaar geleden werd geboren. Een inmiddels landelijk bekende likeur op basis van Hollandse rum; een echte verwennerij. Voor veel bezoekers van Ameland is een verblijf op ons mooie eiland pas compleet met een bezoek aan Nobel waar Nobeltje uiteraard nog altijd wordt geschonken. Mede daardoor is ons bedrijf in de zomer een van de aller drukste en gezelligste bedrijven van het eiland.
Main activities
Te midden van de eeuwenoude huisjes van het dorpje Ballum op Ameland vind je hotel restaurant Nobel. Ons karakteristieke hotel is modern en sfeervol en heeft 19 luxe kamers. Daarnaast hebben we in een romantisch kerkje, op loopafstand van het hotel, nog twee unieke appartementen gemaakt. Zowel in de kamers als in de appartementen slaap je heerlijk op de speciaal voor Nobel ontworpen Nilson bedden. Verder vind je er een minibar, Nespresso-apparaat, waterkoker, smart tv en maak je gratis gebruik van onze wifi. Bijna alle kamers hebben een heerlijk terras of balkon met zitje.

In restaurant Nobel in Ballum is het heerlijk lunchen of dineren. Zowel binnen als buiten op ons (verwarmde) terras. Het restaurant is modern en de sfeer gemoedelijk. Onze menukaart wisselt per seizoen en het hele jaar door staan er mooie streekgerechten op de kaart. We schenken daar graag een goed glas wijn bij.

Nobeltje; het best bewaarde geheim van Ameland.
Al vier generaties lang woont onze familie Nobel op het eiland. Het was overgrootvader Willem Barend die rond de vorige eeuwwisseling een café begon in Ballum. Het moet ook rond die tijd geweest zijn dat Nobeltje is ontstaan. Van alle sterke verhalen die het eiland rond gaan, is het verhaal over Nobeltje misschien wel het beste …
Header

Contact

AddressGerrit Kosterweg 16
Postal code9162 EN
CityBALLUM
CountryNL
Phone:+31519554157
Website:Nobel

Follow employer

-->